fbpx
Foto: Screenshot/Bokina kuhinja

TORTA ZA SVA ČULA: Fantastičan desert od malina oduševio domaćice! ‘Kolač ti je grom! Obožavam ovu kombinaciju!

Autor: Dnevno

Fenomelna kremasta torta koja se ne peče, a izrazito je jednostavna za pripremu oduševila je brojne žene nakon što je podijeljena na YouTubeu. Riječ je o torti s dvije kreme – od vanilije i višnje, što joj daje divan slatko kiselkasti okus, koji su pratitelji opisali kao jedan od omiljenih.

“Obožavam ovu kombinaciju”, “Kolač ti je grom” komentiraju pratiteljice, dok je druga, jednako poznata youtuberica s vlastitim kulinarskim kanalom dodala kako je to “Torta  u kojoj uživaju sva čula”.

Foto: Screenshot/Bokina kuhinja

SASTOJCI:

Piškote

Krema od višanja

400 g višanja

6-8 žlica šećera ( ako su slađe, dovoljno je 6-7 žlica)

2 žlice gustina




200 ml soka od višanja

30 g margarina ili maslaca

Krema od vanilije

300 ml mlijeka




1 vanilin šećer

3 žlice šećera

1 puding od vanilije

40 g margarina ili maslaca

400 g višanja, mogu i srnut

Priprema:

U sok od višanja dodati gustin i odmah preliti preko višanja. Dodati šećer, desetak minuta ukuhati i potom mikserom lagani ispasirati. Pred sam kraj dodato margarin/maslac i miješato dok se ne istopi. Kremu dobro ohladiti.

U 300 ml mlijeka dodati 3 žlice šećera i puding, te pred kraj dodati 40 gram maslaca/margarina. Kuhati kako piše na uputama vrećice pudinga. Kremu dobro ohladiti. Dodati 3-4 žlice običnog plaga, čvršće umućenog.

U kalup ( najbolje dimenzija 29 x 11 cm) poredati piškote koje ste prethodno umočili u hladno mlijeko. te dobro ocijedili. Preko reda piškota dodati pola kreme od višanja, ponoviti red piškota, dodati cijelu žutu kremu, poredati piškote, dodati ostatak kreme od višanja. Preko toga poredati piškote, te prekriti prianjajućom folijom. Ostaviti da se ohladi barem četir isata ( najbolje preko cijele noći)

Nakon što se torta ohladita, izvrnite ju na podlogu.

Rastopice 200 g bijele čokolade i 2 žlice ulja, te prelijte preko torta. Tortu još možete ukrasiti mrvicama čokolade, mljevenim lješnjakom i šlagom.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.