Shutterstock

TORTA OD BADEMA KOJA SE NE PEČE: Oduševite svoje ukućane!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je veoma praktično u blagdansko vrijeme kada nemate baš mnogo vremena za kuhanje, a želite pošto-poto napraviti što više jela za svoje najmilije.

Sastojci:

  • 150 g keksa
  • 100 g badema
  • 75 g margarina
  • 6 listova želatine
  • 175 g crne čokolade
  • 400 g vrhnja za šlag
  • 75 g meda
  • 2 žlice šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žlice listića badema

Priprema:

Keks stavite u plastičnu vreću te izmrvite valjkom za tijesto. Na umjerenoj temperaturi zagrijte margarin, dodajte izdrobljeni keks, promiješajte, stavite u kalup obložen papirom za pečenje, pritisnite žlicom i ohladite 60 minuta.

Bademe krupno isjeckajte te ispržite u teflonskoj tavi. Želatinu otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite vrhnje, umiješajte krem sir, jogurt, med, šećer, vaniliju, ocijeđene listove želatine i promiješajte, a zatim dodajte 100 g krupno sjeckane čokolade.

Kremom nadjenite koru i ostavite da odstoji tijekom noći u hladnjaku.

Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima i bademima.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.