Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
TORTA OD BADEMA KOJA SE NE PEČE: Oduševite svoje ukućane!
Ovo je veoma praktično u blagdansko vrijeme kada nemate baš mnogo vremena za kuhanje, a želite pošto-poto napraviti što više jela za svoje najmilije.
Sastojci:
- 150 g keksa
- 100 g badema
- 75 g margarina
- 6 listova želatine
- 175 g crne čokolade
- 400 g vrhnja za šlag
- 75 g meda
- 2 žlice šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 3 žlice listića badema
Priprema:
Keks stavite u plastičnu vreću te izmrvite valjkom za tijesto. Na umjerenoj temperaturi zagrijte margarin, dodajte izdrobljeni keks, promiješajte, stavite u kalup obložen papirom za pečenje, pritisnite žlicom i ohladite 60 minuta.
Bademe krupno isjeckajte te ispržite u teflonskoj tavi. Želatinu otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite vrhnje, umiješajte krem sir, jogurt, med, šećer, vaniliju, ocijeđene listove želatine i promiješajte, a zatim dodajte 100 g krupno sjeckane čokolade.
Kremom nadjenite koru i ostavite da odstoji tijekom noći u hladnjaku.
Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima i bademima.