Shutterstock

TOPI SE U USTIMA! Domaća pogača meka kao spužva

Autor: Zlatko Govedić

Obožavat ćete ovu meku i ukusnu pogaču.

Sastojci:

pola kocke kvasca

200 ml mlake vode

100 ml ulja




100 ml mlijeka

 2 žličice šećera

1 žličica soli




600 g brašna

Priprema:

Umiješajte kvasac, šećer i tekuće sastojke.

Dodajte 400 g brašna pa kuhačom izmutite postupno dodajući još brašna. Tijesto treba biti meko i ljepljivo.




Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.

Na ruku stavite malo ulja pa mijesite nadošlo tijesto, nauljite pleh pa ga izručite u nj. Poravnajte rukom i oblikujte.

Ostavite da stoji oko 15 minuta. Za to vrijeme uključite pećnicu da se zagrijava na 200 stupnjeva.

Pogaču posolite i pecite oko 30 minuta. Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta. Poslužite dok je topla, a i sutradan je fina i meka.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.