Pinterest

TKO BI IM ODOLIO!? Pileći bataci u umaku od vrhnja idealan su izbor za nedjeljni ručak

Autor: Zlatko Govedić

Ne propustite ovo sočno i meko meso u savršenoj kombinaciji okusa.

Sastojci:

700 g pilećih bataka

600 g luka

500 ml vrhnja za kuhanje

50 g maslaca

1 žličica soli

1 žličica papra

5 žlica brašna

1 žlica mješavine začina

Priprema:

Batake začinite solju, paprom i mješavinom začina. Uvaljajte ih u brašno i popržite naglo s obje strane na vrućem maslacu.

Luk narežite na tanke režnjeve i također ga popržite na maslacu da postane staklast.

Namastite pleh i na dno poslažite napola pečene batake. Po njima raspodijelite izdinstani luk.

Sve zalijte vrhnjem za kuhanje i stavite u pećnicu da se peče na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.