Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
TKO BI IM ODOLIO!? Pileći bataci u umaku od vrhnja idealan su izbor za nedjeljni ručak
Ne propustite ovo sočno i meko meso u savršenoj kombinaciji okusa.
Sastojci:
700 g pilećih bataka
600 g luka
500 ml vrhnja za kuhanje
50 g maslaca
1 žličica soli
1 žličica papra
5 žlica brašna
1 žlica mješavine začina
Priprema:
Batake začinite solju, paprom i mješavinom začina. Uvaljajte ih u brašno i popržite naglo s obje strane na vrućem maslacu.
Luk narežite na tanke režnjeve i također ga popržite na maslacu da postane staklast.
Namastite pleh i na dno poslažite napola pečene batake. Po njima raspodijelite izdinstani luk.
Sve zalijte vrhnjem za kuhanje i stavite u pećnicu da se peče na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.