Pinterest

TKO BI IM ODOLIO? Fine zapečene tikvice sa sirom nipošto ne smijete propustiti!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je jednostavan recept za tikvice zapečene u pećnici, koje su na stolu, tople i mirisne, i to za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 100 g tvrdog sira za rendanje
  • 200 g mekog sira
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • suhi bosiljak
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, na pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, osušite i presijecite na pola po dužini. Žlicom izdubite sjemenke.

U posudi izmiješajte meki sir sa soli, paprom i sušenim bosiljkom. Pozorno ih stavite na papir za pečenje, odozgo naribajte tvrdi sir te ih prelijte maslinovim uljem. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane, a sir se dobro zapeče.

Pospite svježim peršinom i servirajte toplo.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.