Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
TKO BI IM ODOLIO? Fine zapečene tikvice sa sirom nipošto ne smijete propustiti!
Ovo je jednostavan recept za tikvice zapečene u pećnici, koje su na stolu, tople i mirisne, i to za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 100 g tvrdog sira za rendanje
- 200 g mekog sira
- maslinovo ulje
- peršin
- suhi bosiljak
- sol
- papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, na pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice operite, osušite i presijecite na pola po dužini. Žlicom izdubite sjemenke.
U posudi izmiješajte meki sir sa soli, paprom i sušenim bosiljkom. Pozorno ih stavite na papir za pečenje, odozgo naribajte tvrdi sir te ih prelijte maslinovim uljem. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane, a sir se dobro zapeče.
Pospite svježim peršinom i servirajte toplo.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.