Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
TJESTENINA S UMAKOM OD ARTIČOKA: Zdravo, hranjivo i brzo gotovo jelo
Iako je mnogi svrstavaju među povrće, artičoka je zapravo pupoljak cvijeta koji pripada rodu biljaka iz porodice glavočika.
Sastojci:
250 g tjestenine po želji
250 g brokule
2 žličice maslinova ulja
250 g gljiva
sol
papar
Sastojci za umak od artičoka:
350 g artičoka
pola šalice vode
šalica maslinova ulja
10 svježih listova kadulje
2 češnja češnjaka
pola žličice soli
papar
malo limuna
Priprema:
Operite brokulu, dodajte maslinovo ulje, sol i papar pa pecite 15 minuta na 250 stupnjeva.
U loncu skuhajte tjesteninu.
Dok se tjestenina kuha, u veliku tavu stavite malo maslinova ulja, dodajte gljive, posolite, popaprite i zatim ispržite.
Potom počnite s pripremom umaka.
Srca artičoke stavite u blender, dodajte vodu, maslinovo ulje, kadulju, češnjak, sol i papar. Blendajte dok mješavina ne postane kremasta i glatka.
Prelijte tjesteninu dobivenim umakom i poslužite toplo.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši