
PREKLOPLJENA PIZZA CALZONE: Najbolji recept za nenadmašan sočni i ukusni topli sendvič
Ako ovo još niste kušali, zadivit će vas!
Sastojci:
Priprema:
Kestenje križno zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz križni zarez (može vam poslužiti i nož za razmazivanje kao žlica za izvaditi dio koji ne izađe istiskivanjem).
U dobivenu smjesu (sličnu brašnu) umiješajte na laganoj vatri rastopljeni Mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja.
U međuvremenu na zagrijanom ulju (bučinom ili maslinovom) pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani češnjak. Nakon otprilike 5 min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (sol, papar, ružmarin i timjan). Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne.
Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati (zeleni) dio omanjeg mladog luka.
Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica.
Za veće količine umaka, uz trubice dodajte i smeđe šampinjone.
PREKLOPLJENA PIZZA CALZONE: Najbolji recept za nenadmašan sočni i ukusni topli sendvič
NEVJEROJATNA KOMBINACIJA! Kolač s kroasanima: Sočan desert koji se ne peče u pećnici
PODSJEĆAJU NA PITU OD SIRA, ALI S OKUSOM VANILIJE Božanstvene vanilin šnite
Domaća bajadera: Tradicionalan i efektan kolač zbog kojega i stranci dolaze u Hrvatsku!