Pinterest

TAJNA JE U JEDNOM DETALJU! Oduševit će vas ćevapi od junetine i ovčetine!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je pravi specijalitet za gurmane.

Sastojci:

  • 500 g junetine (bez kosti)
  • 500 g ovčetine (bez kosti, od vrata)
  • 1 luk
  • ljuta mljevena paprika (po želji)
  • sol
  • papar

Priprema:

Odstranite žilice s mesa. Nasijecite meso na kockice i sameljite ga dvaput. Luk naribajte najsitnije što možete. Umijesite masu i dodajte pripremljen luk. Posolite, popaprite i dodajte ljutu mljevenu papriku (po želji).

Sve opet dobro zamijesite. Tajna dobrih ćevapa jest u ovome: smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku nekoliko sati!


Prije pečenja formirajte ćevapčiće (možete i pljeskavice). Pecite na zagrijanom roštilju, tavi ili teflon tavi bez dodavanja masnoće.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.