Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
SVINJSKI KOTLETI S RIŽOM: Sočan, ukusan i hranjiv ručak gotov je za samo sat vremena!
Uz zelenu salatu, imate izvrstan ručak!
Sastojci:
4 svinjska kotleta
2 crvene paprike
2 mrkve
1 poriluk
1 patlidžan
20 dag riže
juneći temeljac ili voda
suncokretovo ulje, sol, vegeta, papar
Priprema:
Kotlete začinite vegetom, solju i paprom te ih kratko popržite na jakoj vatri. Posložite ih u prethodno nauljenu vatrostalnu zdjelu. Na kotlete stavite rižu (svježu, ne kuhanu), a na rižu krupno nasjeckano povrće. Sve podlijte junećim temeljcem (možete i vodom), tako da prekrije meso, odnosno da bude na pola vatrostalne zdjele.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 50 minuta. Po potrebi, tijekom pečenja podlijevajte temeljcem ili vodom kako bi riža, meso i povrće bili sočni i mekani.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.