fbpx

SVINJSKI KOTLETI S RIŽOM: Sočan, ukusan i hranjiv ručak gotov je za samo sat vremena!

Autor: Dnevno

Uz zelenu salatu, imate izvrstan ručak!

Sastojci:

4 svinjska kotleta
2 crvene paprike
2 mrkve
1 poriluk
1 patlidžan
20 dag riže
juneći temeljac ili voda
suncokretovo ulje, sol, vegeta, papar


Priprema:

Kotlete začinite vegetom, solju i paprom te ih kratko popržite na jakoj vatri. Posložite ih u prethodno nauljenu vatrostalnu zdjelu. Na kotlete stavite rižu (svježu, ne kuhanu), a na rižu krupno nasjeckano povrće. Sve podlijte junećim temeljcem (možete i  vodom), tako da prekrije meso, odnosno da bude na pola vatrostalne zdjele.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 50 minuta. Po potrebi, tijekom pečenja podlijevajte temeljcem ili vodom kako bi riža, meso i povrće bili sočni i mekani.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.