coolinarka/klub/lookicka

SVILENI VOĆNI KOLAČ: Fine, sočne i lagane kocke za poslijepodnevni desert!

Autor: Dnevno

Fine, sočne i lagane kocke, k’o stvorene za poslijepodnevni desert čudo je koje morate probati! Okusi koji se sljubljuju u ovom pravom ljetnom desertu oduševljavaju i najzahtjevnije nepce, stoga se bacite odmah u pripremu svilenog voćnog kolača!

Iako je priprema recepta izrazito jednostavna, napominjemo kako će vam za ovaj kolač biti potrebno 50-ak minuta.

Sastojci:

Potrebno za biskvit:

100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 žlice šećera
4 žumanjka
2 vanilin šećera
1 žlica kiselog vrhnja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 dl tople vode

Voćni sloj:

1 kg jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera




Gornji sloj:

4 bjelanjka
6 žlica šećera u prahu

Priprema:




Pećnicu  uključiti na 180 °C.

Omekšali maslac mutiti sa šećerom u prahu, postepeno dodavati žumanjak, a zatim i ostale sastojke, neprestano muteći mikserom.

Pleh dimezija 20×30 cm namazati masnoćom, posuti brašnom i sipati umućenu masu.

Staviti da se peče 10 minuta.

Za voćni sloj, oguliti i izrendati jabuke, dodati šećer i vanilin šećer i prodinstati, tek toliko da jabuke omekšaju i puste sok.

Za gornji sloj bjelanca sa šećerom izmiksati u čvrst snijeg.

Pleh izvaditi iz rerne, preko polupečenog biskvita staviti dinstane jabuke, sa sokom koji su pustile i ravnomjerno rasporediti.

Preko jabuka nanijeti šaum i poravnati špatulom.

Vratiti pleh u pećnicu, smanjiti temperaturu na 150 °C i peći još oko 30 minuta.

BRONHI KOCKE: Prepustite se kremastom osvježavajućem okusu umotanom u meki biskvit! Imamo detaljne upute – jer znamo koliko znače!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.