Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
SVI ĆE TRAŽITI RECEPT OD VAS: Prefina Milka torta s mjerama na žlice!
Jednostavna, a ukusna torta kojom možete začiniti blagdansku trpezu.
Sastojci za kore (peku se dvije):
- 2 jajeta
- 2 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- prašak za pecivo
- 2 žlice kakao praha
- 2 žlice tople vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte braško, kakao i prašak za pecivo. Pažljivo sjedinite. Dodajte vodu i promješajte. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta u kalupu za torte od 20 cm.
Sastojci za mliječnu kremu:
- 670 ml mlijeka
- 70 g gustina
- 2,5 žlice šećera
- 70 g bijele čokolade
- 170 g margarina, na sobnoj temperaturi
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Promiješajte 100 ml mlijeka sa šećerom i gustinom, u posudu za kuhanje dodajte preostalo mlijeko i bijelu čokoladu. Kuhajte na laganoj vatri dok ne proključa. Smanjite temperaturu i uz kontinuirano miješanje dodajte mješavinu mlijeka, šećera i gustina. Nastavite kuhati do zgušnjavanja, uz neprestano miješanje. Ohladite dodajte
Sastojci za tamnu kremu:
- 140 g mliječne čokolade
- 3 žlice mlijeka
- 2,5 žlice šećera
- 100 g margarina
Priprema:
Sve sastojke otopite na pari i prohladite
Sastavljajte tako da na prvu koru dodate pola mliječne i pola tamne kreme pa onda ponovite postupak.