
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Kolač za djecu i bolesnike je stari, nagrađivani zagorski kolač koji se spremao u posebnim prilikama.
Sastojci za tijesto:
1 kg brašna
12 dag maslaca
1 jaje
2 žumanjka
2 dl mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja
4 dag kvasca
1 prašak za pecivo
1 žlica domaće svinjske masti
malo šećera
sol
Sastojci za nadjev:
25 dag suhih šljiva
25 dag suhih smokava
25 dag suhih grožđica
12 dag badema
12 dag lješnjaka
12 dag oraha
kora svježe naranče
kora svježeg limuna
25 dag šećera
2 dl ruma
Priprema:
Nožem nasitno narežite šljive, smokve, grožđice, bademe, lješnjake, orahe, svježu narančinu koru i svježu limunovu koru. U masu dodajte šećer i rum. Sve dobro promiješajte rukom. Pustite da odstoji 24 sata.
Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji na toplom pola sata. Potom ga još jednom promijesite, razvaljajte i stavite da još jednom odstoji.
Po razvaljanom tijestu ravnomjerno razmažite nadjev te ga pomoću stolnjaka zarolajte. Prije pečenja kolač premažite mješavinom ½ male žličice ulja i žumanjka. Kalup veličine 30×20 cm u kojem se peče premažite maslacem. Pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!