Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
SRIJEMSKI ĆEVAP: Tradicionalni domaći recept koji ne možete ne znati!
Pravi srijemski ćevap pripravlja se u vinogradu na žaru suhe vinove loze.
Sastojci:
- 1 kg svinjske vratine
- 80 dag luka
- 2 zelene paprike babure
- 2 rajčice
- ulje
- sol
Priprema:
Narezanu svinjsku vratinu stavite na dobro zagrijanu i nauljenu rešetku roštilja i pecite na laganoj vatri uz povremeno okretanje da se ravnomjerno ispeče.
Za to vrijeme dok se vratina peče, luk, očišćenu papriku i rajčice narežite na kocke, posolite i promiješajte. Pripremite jednu dublju posudu, u koju ćete položiti u redove narezano povrće, te pečeno i posoljeno meso.
Odozgo treba biti narezano povrće. Posudu poklopite, pa stavite na laganu vatru roštilja da se pirja. Za vrijeme pirjanja posudu povremeno protresite.
Kada se povrće pirjanjem smanjilo na jednu trećinu, ćevap je zgotovljen. Poslužite toplo.