fbpx
7dnevno

SOPARNIK IZ PEĆNICE: Još jedan nezaboravan recept za naše čuveno tradicionalno jelo

Autor: 7dnevno

Znamo da nije isto, ali je okus približan i utješan za sve one kojima originalni soparnik nije dostupan.

Sastojci:

500 g brašna

3 žlice maslinova ulja

pola čajne žlice soli

250 ml vode

kilogram blitve

vezica mladog luka




2 žlice peršina

50 ml maslinova ulja

sol po ukusu

Premaz:




2 žlice maslinova ulja

3 režnja češnjaka

Priprema:

Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto.  Podijelite ga na dva dijela i ostavite da stoji pokriveno 15 minuta. Operite i osušite blitvu. Odstranite tvrde dijelove stabljike. Izrežite je na trakice i stavite u posebnu posudu. Dodajte joj mladi luk, ulje i peršin te malo soli i dobro izmiješajte.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte pola tijesta u oblik kruga. Stavite ga na dno lima veličine 24×40 cm. Po tijestu rasporedite nadjev te na vrh stavite drugi dio tijesta također razvaljanog u krug. Površinu tijesta izbodite vilicom.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Gotov soparnik premažite maslinovim uljem i češnjakom.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.