
PODSJEĆAJU NA PITU OD SIRA, ALI S OKUSOM VANILIJE Božanstvene vanilin šnite
Vrijeme je za izvrstan i brz ručak!
Sastojci:
1 luk
2 velike žlice maslinova ulja
450 g gljiva (narezanih)
350 g riže
150 ml suhog bijelog vina
1 l povrtnog temeljca
25 g maslaca
3 žlice parmezana (svježe naribanog)
Priprema:
Na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovu ulju 10-ak minuta dok ne bude mekan i karameliziran. Pojačajte vatru i dodajte gljive. Pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe. U tavu dodajte rižu i dobro izmiješajte, sve dok riža ne počne upijati ulje.
Dodajte vino i konstantno miješajte sve dok se vino ne upije i dok napola ne ispari. Za to vrijeme lagano kuhajte povrtni temeljac, a u rižu dodajte malo po malo povrtnog temeljca.
Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac na isti način, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i dok riža ne omekša. Maknite posudu s vatre, umiješajte maslac i parmezan te poslužite vruće.
PODSJEĆAJU NA PITU OD SIRA, ALI S OKUSOM VANILIJE Božanstvene vanilin šnite
Domaća bajadera: Tradicionalan i efektan kolač zbog kojega i stranci dolaze u Hrvatsku!
Jednostavna keks-torta: Neka se i ovaj efektni desert nađe na vašem blagdanskom stolu
Mini Pavlove torte: Dekorativna, ukusna i jednostavna poslastica za cijelu obitelj