Pinterest

SOČNA, UKUSNA I ŠARENA: Obožavat ćete ovu tortu sa šumskim voćem

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ova je poslastica idealan desert nakon bilo kojeg tradicionalnog slanog obroka.

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 5-6 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 45 dag šumskog voća (može i smrznuto)
  • 2 parfe kreme
  • mlijeko
  • čvrsti jogurt
  • šećer po potrebi

Priprema:

Smrznuto voće odmrznuti (u mikrovalnoj je brže) te ga dobro ocijedite.

Zasebno istucite žumanjke sa šećerom pa kada smjesa postane pjenasta dodajte vanilin šećer i brašno te kuhačom lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo.

Stavite u lim za torte i pecite 20-25 min na 180 stupnjeva. Gotov biskvit prerežite na pola. Koru malo natopite mlijekom.




Parfe kreme umutite s mlijekom prema uputama na pakovanju.

U jednu parfe kremu dodajte šumsko voće i šećer tko hoće slađe, a u drugu parfe kremu dodajte žličicu ekstrakta vanilije i vanilin šećer te jogurt. Lagano izmiješajte.

Na biskvit stavite kremu od šumskog voća, kremu od vanilije te drugi biskvit. Ukrasite po želji i ostaviti da se dobro ohladi u hladnjaku.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.