Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
SOČNA, UKUSNA I ŠARENA: Obožavat ćete ovu tortu sa šumskim voćem
Ova je poslastica idealan desert nakon bilo kojeg tradicionalnog slanog obroka.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 5-6 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 45 dag šumskog voća (može i smrznuto)
- 2 parfe kreme
- mlijeko
- čvrsti jogurt
- šećer po potrebi
Priprema:
Smrznuto voće odmrznuti (u mikrovalnoj je brže) te ga dobro ocijedite.
Zasebno istucite žumanjke sa šećerom pa kada smjesa postane pjenasta dodajte vanilin šećer i brašno te kuhačom lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo.
Stavite u lim za torte i pecite 20-25 min na 180 stupnjeva. Gotov biskvit prerežite na pola. Koru malo natopite mlijekom.
Parfe kreme umutite s mlijekom prema uputama na pakovanju.
U jednu parfe kremu dodajte šumsko voće i šećer tko hoće slađe, a u drugu parfe kremu dodajte žličicu ekstrakta vanilije i vanilin šećer te jogurt. Lagano izmiješajte.
Na biskvit stavite kremu od šumskog voća, kremu od vanilije te drugi biskvit. Ukrasite po želji i ostaviti da se dobro ohladi u hladnjaku.