Foto: Depositphotos

SOČNA I MIRISNA JANJETINA IZ PEĆNICE: Nećete naći jednostavniji, a bolji recept!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kako bi dobili sočnu i mirisnu janjetinu, nikad nemojte koristiti previše začina. Ono što je najbitnije jest sama priprema mesa, za što vam neće otići previše vremena, kao i podlijevanje janjetine tijekom pečenja. Donosimo provjereni starinski recept naših nona, koje nabolje znaju kako napraviti najsočniju janjetinu koja se topi u ustima!

Sastojci:

2 kg janjetine
1 kg krumpira
ulje
sol
ružmarin

Priprema:

Meso dobro operite i potom dobro posušite. Natrljajte dobro solju i nauljite. Pospite ružmarinom. Staviti u posudu za pečenje s poklopcem ili prekrijte alu-folijom. Pecite najprije na 250 stupnjeva pola sata, nakon toga smanjite temperaturu na 180-200
stupnjeva.
Dodajte oguljeni i posoljeni krumpir. Pecite oko 1 – 1,5 h. Otklopite i otvoreno pecite još 15-30 minuta prema potrebi, da dobije rumenu boju i hrskavost.
Da se janjetina ne bi presušila, potrebno ju je često polijevati vlastitim sokom, no dodajte i malo vode jer sama janjetina neće otpustiti dovoljno soka.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.