Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
SOČNA DELICIJA: Piletina punjena Mozzarellom s umakom od rajčice
Obožavat ćete ovu gurmansku poslasticu.
Sastojci:
3 pileća filea
100 g sira Mozzarella
250 g brašna
6 umućenih jaja
230 g krušnih mrvica
200 ml ulja
700 g pasirane rajčice
50 g sira ribanca
2 žlice svježeg bosiljka
sol
papar
Priprema:
Usolite pileći file i nožem ga rasijecite po sredini.
Ubacite mozzarellu i ribanac te pritisnite kako bi se file zatvorio.
Odvojite brašno, jaja i krušne mrvice u tri različite posude. Pazeći da se meso ne otvori, umočite piletinu redom u brašno, jaja i mrvice.
Zagrijte ulje u tavi na srednju temperaturu i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U zdjelu za pečenje ravnomjerno rasporedite 2/3 umaka od rajčice i preko toga poredajte pileće fileje. Ostatak umaka prelijte preko mesa.
Pecite oko 20 minuta.