Pinterest

SOČAN KAO KOLAČ: Najbolji recept za domaći kukuruzni kruh

Autor: Zlatko Govedić

Zamirisat će vam cijeli stan!

Sastojci:

200 g kukuruznog brašna

200 g oštrog brašna

200 g glatkog brašna

20 g (pola kockice) kvasca

1 žličica šećera

2 žličice soli

1 žumanjak

350 ml vode

100 ml mlijeka

50 ml maslinovog ulja

OVO SE ZOVE SAVRŠENA TORTA: Kremasta kombinacija čokolade i višanja

Priprema:

U kukuruzno brašno umiješajte sol i poparite vodom pa sve dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi. Kvasac razmutite u mlakom mlijeku sa šećerom i ostavite da se stvori pjenica.

U brašno dodajte sve sastojke redom i pjenicu od kvasca pa zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte nekoliko žlica pšeničnog brašna ako je tijesto prerijetko, ali neka ostane mekano i pomalo ljepljivo. Posipajte brašnom i ostavite pokriveno da tijesto udvostruči volumen.

Promijesite i stavite u kalup, te ostavite da tijesto još jednom naraste. Prije stavljanja u pećnicu zarežite tijesto do polovice dubine na nekoliko mjesta.

Pecite na 170 stupnjeva pokriveno folijom oko sat vremena, te otkriveno još otprilike 30 minuta.

Kruh izvadite i sa svih strana premažite uljem, umotajte u vlažnu krpu i ostavite kratko da korica malo omekša.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.