
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
Mesni odresci na domaći način.
Sastojci:
800 g svinjskog filea
80 g kajmaka
30 g brašna
jaja
30 g krušnih mrvica
ulje, papar
Za tartar:
5 žumanjaka
50 g senfa
litra ulja
70 g kiselih krastavaca
10 g kapara
50 ml bijelog vina
sol
pola limuna
Ostalo:
kajmak
Priprema:
Šniclu izradite batom za meso, jedan rub malo više istanjite kako biste ga kasnije lakše zalijepiti kad se urola. Uz deblji rub rasporedite kajmak te oblikujte u valjak.
Šniclu uvijte u rolu, a viškove sa strane stisnite prema unutra, kako vam kajmak ne bi curio. Punjeno meso uvaljajte u brašno pa umočite u jaje i mrvice te pecite u vreloj, dubokoj masnoći.
Poslužite uz tartar koji se spravlja od navedenih sastojaka.
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!
TAKO JEDNOSTAVNA, A TAKO UKUSNA: Dubrovačka torta raskošnog okusa, pun pogodak za drage goste i obitelj!
JETRICA NA LUKU: Bogat izvor proteina i mikronutrijenata, pripremite u trenu!
JEDNOSTAVNE NAMIRNICE I MALO VREMENA: Fantastična tjestenina s piletinom i graškom