fbpx
7dnevno

ŠNICLE S KAJMAKOM: Ukusne i sočne šnicle idealan su ručak

Autor: 7dnevno

Mesni odresci na domaći način.

Sastojci:

800 g svinjskog filea

80 g kajmaka

30 g brašna

jaja

30 g krušnih mrvica

ulje, papar




Za tartar:

5 žumanjaka

50 g senfa

litra ulja




70 g kiselih krastavaca

10 g kapara

50 ml bijelog vina

sol

pola limuna

Ostalo:

kajmak

Priprema:

Šniclu izradite batom za meso, jedan rub malo više istanjite kako biste ga kasnije lakše zalijepiti kad se urola. Uz deblji rub rasporedite kajmak te oblikujte u valjak.

Šniclu uvijte u rolu, a viškove sa strane stisnite prema unutra, kako vam kajmak ne bi curio. Punjeno meso uvaljajte u brašno pa umočite u jaje i mrvice te pecite u vreloj, dubokoj masnoći.

Poslužite uz tartar koji se spravlja od navedenih sastojaka.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.