fbpx

SLAVONSKI ČOBANAC: Neizostavno jelo svih proslava!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Slavonski čobanac neizostavno je jelo svih proslava. Donosimo recept koji će vas oduševiti!

Sastojci:

5-6 srednjih glavica crvenog luka (koliko mesa, toliko luka)
2-3 češnja bijelog luka
2-3 mrkve srednje veličine
500 g divljači
500 g junetine
1 kg svinjetine
voda
250 ml pasirane rajčice
Vegeta
7-8 zrna crnog papra
mljeveni papar
2 lovorov list
crvena slatka paprika
crvena ljuta paprika
1 sušeni feferon (ljuti)


Priprema:

Crveni luk, bijeli luk i mrkvu izmiksajte u blenderu skroz sitno i stavite da se dinsta na malo vode. Po potrebi dodajte vode (15-20 min). Nakon 15-20 minuta dodajte divljač i pustite 20-30 minuta da se dinsta zajedno s lukom. Dodajte junetinu, opet pustite 20-30 minuta da se dinsta. Zadnju dodajte svinjetinu i dinstajte 20-ak minuta. Dodajte malo Vegete, papar u zrnu, malo slatke paprike, lovorov list, feferon, malo mljevenog papra i pustite još 10-15 minuta da se dinsta.
Nadolijte vode po želji i pustite da zakuha na laganoj vatri. Kad počne lagano kuhati, dodajte po želji Vegetu, ljutu i slatku papriku.
Kad meso bude skoro kuhano, dodajte pasiranu rajčicu. Pustite da se kuha dok meso ne bude gotovo.
Po želji, potkraj možete dodati 1 dl bijelog vina.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.