Pinterest

SLAVONCI OTKRIVAJU: Ovo je tajna savršenog domaćeg fiš-paprikaša

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Dašak Slavonije na tanjuru svakako se može pronaći u fiš-paprikašu.

Sastojci:

  • četiri crvena luka
  • 2 vrećice Fanta (Slavonci savjetuju ljuti)
  • oko 2,5 kg ribe
  • 2 dl pasirane rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 žlice ajvara
  • 1 ljuta paprika
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema:

Za spravljanje fiša trebat će vam veliki lonac. Ulijte ulje i vodu da se zagriju, toliko da prekriju dno lonca. Crveni luk narežite na što sitnije komade i pirjajte ga pola sata. Vrlo je  je važno da bude mekan pa tome zaista treba posvetiti vrijeme.

Povremeno ga promiješajte. Sljedeći korak je dodavanje Fanta koji je potrebno razmutiti u 1,5 litara vode te uliti u lonac. Kada to prokuha, dodajte narezanu ribu.

NAPOMENA: U fiš se stavlja sve – od glave do repa. Sljedeći korak je dodavanje umaka od rajčice, a potom i vina te svih ostalih navedenih začina.

Ne zaboravite na ajvar. Sve dobro promiješajte i ostavite da se kuha oko 45 minuta. Bitno je tijekom kuhanja ne miješati puno kako vam se riba ne bi raspala jer ćete se u tanjuru boriti s kostima.

Prije jela paprikaš skinite s vatre i pustite da odstoji 15-ak minuta.

Skuhajte tjesteninu jer se fiš obavezno poslužuje s njom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.