Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Slani štapići bolji od kupovnih: Za samo 20 minuta pečenja, dobit ćete ukusnu pekarsku namirnicu!
Ovo je pecivo koje će obožavati svi ukućani.
Sastojci:
2 žumanjka
2 žličice soli
180 g kiselog vrhnja
250 g margarina
500 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje (za premazivanje)
malo sezama (za posipanje)
Priprema:
Izvadite margarin iz hladnjaka da omekša, do sobne temperature. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
U veću plastičnu posudu ubacite dva žumanjka. Dodajte sol i kiselo vrhnje pa sve izmiješajte žlicom. Nasjeckajte margarin pa sve sjedinite žlicom.
Dodajte i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa prvo dobro promiješajte žlicom, a zatim umijesite i fino glatko tijesto.
Pospite radnu površinu brašnom pa valjkom razvijte tijesto na 1 cm debljine. Oštrim nožem isijecite štapiće željene veličine i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Štapiće premažite umućenim jajetom, pospite sezamom i pecite ih 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.