Pinterest

Savršenstvo domaće kuhinje! Evo kako se peku originalni sinjski uštipci

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je dašak tradicije koji vrijedi jesti do besvijesti.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 270 ml vode
  • 12 g soli
  • 1 jaje
  • 2-3 žlice rakije
  • ulje za prženje

Priprema:

Brašno uspite u zdjelu te u njemu napravite udubinu u koju ćete redom dodati jaje, sol i rakiju. Mlijeko i vodu pomiješajte i zagrijte da budu topli.

Sastojke izmiješajte, a čim počnete miješati, u tavi možete pripremiti ulje za prženje kako bi se dobro zagrijalo dok smjesa bude spremna. Pazite! Tava u kojoj pečete uštipke morala bi imati debelo dno, a ulje je u nju potrebno dolijevati sa svakom novom turom uštipaka.

Smjesa za uštipke mora biti gusta te se takva uzima u grabilicu i ulijeva u vrelo ulje. Uštipke pržite sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju, vadite ih na papirnate ubruse i jedite vruće jer su takvi najukusniji.

No, dakako nije problem ni ako se ohlade.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.