Pinterest

SAVRŠENO ZIMSKO VARIVO OD GRAŠKA: Luk, češnjak i peršin daju mu nenadmašan okus

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Oduševit će vas okus ovog variva.

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 nasjeckan luk
  • 1 nasjeckan celer
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckana svježeg peršina
  • 700 g graška (svjež ili smrznut)
  • 120 ml vode
  • 1 l pilećeg bujona (može i povrtni)
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte maslac i ulje u loncu dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i celer. Kuhajte uz povremeno miješanje na srednjoj temperaturi dok ne omekša, oko 4 do 6 min.

Dodajte luk, češnjak i peršin. Kuhajte uz malo miješanja još oko 10 sekundi.

Dodajte grašak, pa vodu i bujon. Pojačajte temperaturu dok ne proključa pa je smanjite, no neka se i dalje krčka, dok skroz ne omekša, oko 1 minute.

Varivo stavite u blender (pripazite da ne bude baš vrelo).

Na koncu dodajte sol i papar.

U hladnjaku može stajati i do 4 dana, a u zamrzivaču i do 3 mjeseca.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.