Pinterest

Savršeno ukusne i lagane lazanje s povrćem i pilećim mljevenim mesom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Uživat ćete u ovom slasnom jelu.

Sastojci:

  • 0,5 kg mljevenog pilećeg mesa (cekin ili slično)
  • 1 pakiranje lazanja (suhe najbolje su Barilline)
  • 1 mrkva
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 tikvice
  • ribanog sira (gauda, ementaler, trapist…)
  • vegeta
  • sol
  • papar
  • mala žličica crvene mljevene paprike

Sastojci za bešamel umak:

  • 2 žlice brašna
  • malo maslaca
  • 0,75 l mlijeka
  • papar
  • sol

Priprema:

Na malo masnoće popirjajte sitno sjeckani crveni luk, dodajte ribanu mrkvu i pirjajte zajedno desetak minuta.

Dodajte mljevenu piletinu i dinstajte ju s lukom i mrkvom. Dodajte crvenu mljevenu papriku, papar, i po potrebi malo soli.

Kada je meso već skoro gotovo, maknite ga s vatre.




Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne počne žutjeti te ga zalijte mlijekom, prokuhajte i dodajte papar i sol. Brašno lagano pržite i zalijte mlijekom prije nego počne tamnjeti, tj. žutjeti. Ako je umak pregust možete doliti malo vode.

U posudu za pečenje (protvan) stavite malo bešamel umaka te složite na nj jedan red tijesta (lazanja).

Rasporedite po njemu dio dinstanog mesa, na njega posložite tikvice rezane na kolute, a po njima stavite ribani sir te sve to zalijte bešamel umakom.




Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir, bešamel. To ponavljajte dok ima namirnica, tj. zadnji red završite s tijestom i zalijte bešamel umakom.

Stavite sve u pećnicu i pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Lazanje su gotove kada dobiju lijepu smeđu boju te kada čačkalicom možete probiti do dna protvana.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.