Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
Savršeno ukusne i lagane lazanje s povrćem i pilećim mljevenim mesom
Uživat ćete u ovom slasnom jelu.
Sastojci:
- 0,5 kg mljevenog pilećeg mesa (cekin ili slično)
- 1 pakiranje lazanja (suhe najbolje su Barilline)
- 1 mrkva
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 tikvice
- ribanog sira (gauda, ementaler, trapist…)
- vegeta
- sol
- papar
- mala žličica crvene mljevene paprike
Sastojci za bešamel umak:
- 2 žlice brašna
- malo maslaca
- 0,75 l mlijeka
- papar
- sol
Priprema:
Na malo masnoće popirjajte sitno sjeckani crveni luk, dodajte ribanu mrkvu i pirjajte zajedno desetak minuta.
Dodajte mljevenu piletinu i dinstajte ju s lukom i mrkvom. Dodajte crvenu mljevenu papriku, papar, i po potrebi malo soli.
Kada je meso već skoro gotovo, maknite ga s vatre.
Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne počne žutjeti te ga zalijte mlijekom, prokuhajte i dodajte papar i sol. Brašno lagano pržite i zalijte mlijekom prije nego počne tamnjeti, tj. žutjeti. Ako je umak pregust možete doliti malo vode.
U posudu za pečenje (protvan) stavite malo bešamel umaka te složite na nj jedan red tijesta (lazanja).
Rasporedite po njemu dio dinstanog mesa, na njega posložite tikvice rezane na kolute, a po njima stavite ribani sir te sve to zalijte bešamel umakom.
Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir, bešamel. To ponavljajte dok ima namirnica, tj. zadnji red završite s tijestom i zalijte bešamel umakom.
Stavite sve u pećnicu i pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Lazanje su gotove kada dobiju lijepu smeđu boju te kada čačkalicom možete probiti do dna protvana.