Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SAVRŠENO: Super slatka ‘Čoko Moko torta’ u devet slojeva topi se u ustima
Ova je torta idealna za dječje rođendane, ali i vas će oduševiti.
Sastojci:
- 1 pakovanje (3 komada) tamne kore za tortu
- 700 g šlaga
- 700 ml mineralne vode
- 300 g mljevenoga keksa (Plazma)
- 200 g čokolade
- 250 g maslaca
- 1 žlica šećera u prahu
- 850 g čokoladnoga mlijeka
Sastojci za ukrašavanje:
- 300 g šlaga
- 300 ml mineralne vode
- malo boje za kolače
Priprema:
Umutite šlag s hladnom mineralnom vodom. Umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte mljevenu plazmu i 250 ml čokoladnog mlijeka. Umiješajte otopljenu čokoladu. Dodajte i sedam žlica umućenog šlaga te izmiksajte.
Stavite koru na pladanj, prelijte je s 200 ml čokoladnog mlijeka, stavite nadjev od Plazme, a preko njega još i šlag. I tako tri puta, tri kore, tri reda plazme, tri reda šlaga.
Stavite u hladnjak da se ohladi i stegne.
Umutite šlag s hladnom mineralnom vodom, dodajte malo boje i ukrasite tortu. Vratite na kratko u hladnjak pa isijecite i poslužite.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši