Pinterest

SAVRŠENO! Pečeni batat punjen slanutkom i grahom

Autor: Zlatko Govedić

Odlično za užinu, a može biti i ukusni obrok uz neki dobar prilog.

Sastojci:

1 batat

50 g skuhanog slanutka, skuhanog

50 g skuhanog graha

200 g pelati

1 glavica luka




1 režanj češnjaka

sol

papar




čili

1 mladi luk (za dekoraciju)

SVILENI VOĆNI KOLAČ: Fine, sočne i lagane kocke za poslijepodnevni desert!

Priprema:

Prepolovite batat pa vilicom izbušite njegovu unutrašnjost.

Stavite polovice batata da se pola sata peku u pećnici na 180 stupnjeva.

Na maslinovu ulju popržite luk i češnjak. Dodajte slanutak i grah na 5 do 10 minuta, a zatim dodajte pelate. Začinite i pustite još 10 minuta.

Kada je batat ispečen, pustite kratko da se ohladi. Vilicom udubite batat i napunite ostalim sastojcima.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.