Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Savršeno mesno jelo: Piletina u umaku od korijena peršina
Ovako piletinu pripremaju u starom zagrebačkom restoranu Puntijar.
Sastojci:
- 80 dag filetiranog bijelog pilećeg mesa
- 2 dcl vina
- 2 dcl temeljca
- 4 veća korjena peršina
- 2 žlice meda
- sol
- papar
- đumir po ukusu
- malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
- maslac za prženje
Priprema:
Popržite bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana “pobijeli”.
Korijen peršina kuhajte u juhi i vinu. Kada je kuhan (mekan), propasirajte ga i vratite u juhu i vino.
Dodajte med i ostale sastojke. Stavite bijelo meso, pustite da zakipi pa kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.