Pinterest

Savršeno mesno jelo: Piletina u umaku od korijena peršina

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovako piletinu pripremaju u starom zagrebačkom restoranu Puntijar.

Sastojci:

  • 80 dag filetiranog bijelog pilećeg mesa
  • 2 dcl vina
  • 2 dcl temeljca
  • 4 veća korjena peršina
  • 2 žlice meda
  • sol
  • papar
  • đumir po ukusu
  • malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
  • maslac za prženje

Priprema:

Popržite bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana “pobijeli”.

Korijen peršina kuhajte u juhi i vinu. Kada je kuhan (mekan), propasirajte ga i vratite u juhu i vino.

Dodajte med i ostale sastojke. Stavite bijelo meso, pustite da zakipi pa kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.