Savršeni umak od brusnice: Svi će tražiti recept za slatko-kiselog prijatelja sočnog mesa

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Umak od brusnice mnogima je omiljeni slatko-kiseli umak u kombinaciji sa sočnim mesom. Umjesto da ga kupujete, pripremite ga sami – svi će vas tražiti recept!

Sastojci:

300 g borovnica
150 ml vode
2 žlice smeđeg šećera
150 ml crnog vina
1 mladi luk
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
sol, papar

Priprema:

Operite borovnice i stavite ih u lonac. Kuhajte ih na laganoj vatri uz dodavanje vode i crnog vina oko 5 minuta. Kad se potpuno otope, ugasite štednjak. Izblendajte smjesu u pire. U loncu popržite mladi luk na ekstradjevičanskom maslinovu ulju. Kad luk počne dobivati boju, dodajte smeđi šećer. Kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Posolite i popaprite i ostavite da se ohladi. Umak od brusnica spreman je za posluživanje.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.