Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SAVRŠENI FAŠIRANCI: Jeftino i jednostavno jelo koje obožavamo!
Donosimo recept za savršene faširance – jeftino i jednostavno jelo kojeg obožavamo! S ovim receptom nema greške!
Sastojci:
100 g starog kruha (od jučer)
180 g kiselog vrhnja
1 žličica mješavine začina (vegeta)
1 jaje
500 g mljevenog mesa (idealno je pola junetina, pola svinjetina)
sitno sjeckana vrlo mala glavica luka ili polovica veće glavice
2-3 manja češnja češnjaka
5 g soli
papar
5 g slatke paprike
žličica sitno sjeckanog peršina
krušne mrvice, ulje za prženje
Priprema:
Nadrobite stari kruh, dodajte kiselo vrhnje, mješavinu začina i jaje. Sve dobro promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte mljeveno meso, sitno sjeckani luk i češnjak, sol, papar, slatku papriku, peršin i sve dobro promiješajte. Držite poklopljeno u hladnjaku pola sata.
Izvadite meso i ponovno ga promiješajte, uzmite komad (otprilike velika žlica), oblikujte kuglicu i uvaljajte je u krušne mrvice i tako sve dok ne iskoristite svu smjesu.
Pržite u dubokom ulju sa svih strana uz nekoliko okretanja oko 6-7 minuta. Okrenite faširance odmah nakon minute i tako nastavite pržiti, ali ne na prejakoj vatri i okrećite ih kako ne bi dobili prejaku boje s jedne strane.
Gotove faširance odložite na salvetu kako bi upili višak masnoće.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava