Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
SAVRŠENI DESERT: Kremasti kolač od kokosa s čokoladnom glazurom
Ovaj će vas kolač osvojiti svojim mekanim biskvitom i ukusnim nadjevom.
Sastojci za biskvit:
2 jajeta
7 žlica šećera
100 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
2 žlice kakao praha
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
1 l mlijeka
7 žlica griza
5 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
200 g kokosa
BRZA KEKS TORTA BEZ PEČENJA! Osvaja na prvi pogled, a gotova je za nekoliko minuta
Priprema nadjeva:
Stavite litru mlijeka da se kuha. Kada provri dodajte sedam žlica griza te promiješajte. Dodajte dvije vrećice vanilin šećera i šećer.
Kuhajte na slaboj vatri dvije do tri minute, a potom dodajte 200 g kokosa. Zatim sve dobro promiješajte. Ostavite nadjev da se ohladi.
Priprema biskvita:
U jaja dodajte šećer pa sve dobro umutite mikserom. Dodajte i ostale sastojke, najprije ulje, zatim mlijeko, brašno i prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao.
Sve promiješajte pa smjesu stavite u pleh da se peče.
Priprema kolača:
Kada ste ispekli biskvit, prelijte ga nadjevom. Na koncu prelijte kolač rastopljenom čokoladom za kuhanje.
Ostavite da se ohladi i servirajte.