
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Zdravo i fino – to je najkraći opis ove fine slastice od borovnice i čokolade za koju je ključno hlađenje, a ne pečenje.
S obzirom da se biskvit ne peče, već se hladi u hladnjaku, možda će nekima biti teško pristati na ovaj eksperiment, ali vjerujte, isplati se.
‘Savršena je, to je dovoljno reći’, kažu oni koji su se usudili eksperimentirati. Ukoliko se odlučite na taj korak, evo recepta.
Sastojci:
175 g suhih smokava
150 g mekih zobenih pahuljica
150 g mljevenih badema
75 g zamrznutih borovnica
100 g čokolade za kuhanje
300 ml kreme za šlag
1 vrećica vanilin šećera
100 g želea od bobica
1 prstohvat soli
Priprema:
Prepolovite suhe smokve i omekšajte ih u toploj vodi najmanje 15 minuta. Pomiješajte zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli. Ocijedite smokve te ih malo istisnite.
Mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zatim dobivenu smjesu stavite u posudu i zamijesite tijesto. Obložite prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavite smjesu, lagano pritisnite i oblikujte. Stavite biskvit u hladnjak na 30 minuta.
Odmrznite borovnice, razmrvite čokoladu na komade te je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu.
Izvadite biskvit iz kalupa, otklonite foliju, te ga premažite rastopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na sat vremena da se stvrdne.
Umutite kremu za šlag i vanilin šećer. Dobivenu kremu ravnomjerno raspodijelite po čokoladnom biskvitu. Ugrijte žele u lončiću, sklonite s vatre i umiješajte borovnice. Ostavite da se hladi oko 15 minuta pa raspodijelite po kremi.
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!
I VARIVO MOŽE BITI UKUSNO! Zapišite recept za jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete ikad kušati!
Rumene slasne kriške: Evo kako do obroka od sastojaka koje uvijek imate u svojoj kuhinji