
MARINADA OD HARINGE: Strastveni ljubitelji znaju koliko vrijedi truda!
Obožavat ćete ovaj sočni kolač s dva sloja nadjeva.
Sastojci za koru:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
150 g mljevenog maka
1 žlica brašna
1 prašak za pecivo (10 g)
Sastojci za nadjev:
5 žumanjaka
2 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica šećera
600 ml mlijeka
korica limuna
150 g maslaca
1 red čokolade
JEFTINO I BRZO! Ovaj kolač je odlična kombinacija kokosa i čokolade
Priprema:
Za koru umutite bjelanjke i šećer u čvrst snijeg, pa dodajte brašno, mak i prašak za pecivo.
Stavite u pleh obloženu papirom za pečenje dimenzija 20×30.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Za pripremu nadjeva zakuhajte 500 ml mlijeka, pa u posudi umutite jaja, dodajte šećer, 100 ml mlijeka i puding od vanilije u prahu.
Sve lijepo promiješajte da ne bude grudica, pa to ulijte u 500 ml prokuhanog mlijeka, te ponovno promiješajte.
Naribajte koricu opranog limuna i ostavite da se ohladi.
Umutite maslac pa sjedinite s ohlađenim nadjevom.
Koru presijecite po pola da dobijete dvije.
Zatim na prvu koru stavite nadjev pa preko toga drugu koru pa opet nadjev.
Preko svega naribajte čokoladu.
Ostavite da se dobro stegne u hladnjaku.
MARINADA OD HARINGE: Strastveni ljubitelji znaju koliko vrijedi truda!
FILETI LOSOSA S KREMOM OD KOPRA I PEČENOM CIKLOM: Oduševljava i najzahtjevnije nepce!
TELEĆI FILE U ŠPEKU S REZANCIMA OD POVRĆA: Izrazito ukusno jelo kojim ćete oduševiti svakog gosta!
CARPACCIO OD GRDOBINE: Čarolija na tanjuru po receptu chefa restorana Zelen Dvor