fbpx
Foto: Depositphotos

SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK: Oduševit će vas recept za junetinu sa šampinjonima!

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Odlična kombinacija tjestenine u umaku s junetinom i šampinjonima savršena je ideja za ručak.

Sastojci:

300 g tjestenine
2 glavice luka
400 g šampinjona
8 junećih medaljona (po 75 g)
4 žlice ulja
1 žlica sušene majčine dušice
6 žlica balzamičnog octa
300 ml temeljca (bujona)
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice gustina
malo šećera
20 g rikole
sol
papar


Priprema:

Tjesteninu skuhajte u dosta posoljene vode. Očistite luk i isjeckajte ga na kockice. Ocijedite šampinjone. Meso operite, obrišite i kuhinjskim koncem uvežite u medaljone. Zagrijte ulje u tavi pa na njemu sa svake strane pržite medaljone po tri minute. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave.

Izdinstajte luk u tavi. Dodajte šampinjone i majčinu dušicu. Posolite i popaprite. Dodajte balzamični ocat, temeljac i slatko vrhnje. Ostavite da se sve zajedno kuha, pa umiješajte gustin. Na kraju začinite solju, paprom i šećerom.

Rikolu očistite, operite i ocijedite. Tjesteninu također ocijedite i pomiješajte s rikolom. Poslužite tjesteninu s medaljonima i umakom dok je topla, po želji, ukrasite grančicama majčine dušice.

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.