Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
SAVRŠENA IDEJA ZA NENADMAŠAN DOMAĆI RUČAK: Ćufte u bijelom umaku!
Obožavat ćete ovaj recept!
Sastojci za ćufte:
500 g mljevenog mesa
2 jajeta
1 naribana glavica luka
sol
suhi začin
mljevena ljuta paprika
češnjak u granulama
papar
2 kriške kruha (prethodno potopljenog u mlijeko)
2 žlice krušnih mrvica
svježi peršin
Sastojci za umak:
1 glavica luka
2 žlice brašna
200 ml goveđeg bouillona (bujona)
2 žlice kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
vlasac
AROMATIČAN SPOJ: Mak i naranče u kockama s glazuorm od marelice!
Priprema:
Sve sastojke sjedinite prvo žlicom, a potom i rukom. Začinite po ukusu. Napravite loptice i poredajte ih na pouljen tanjur. Pržite ih na umjerenoj temperaturi, sa svih strana.
Umak napravite u istoj tavi gdje ste pržili ćufte.
Dodajte luk, propržite, smanjite temperaturu i dodajte dvije žlice brašna: Promiješajte pa dodajte bujon.
Kuhajte nekoliko minuta, dodajte kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Po želji dodajte vlasac.
Vratite ispržene ćufte i kuhajte s umakom 10-ak minuta.
Izvor: Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen