Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

SAVRŠENA IDEJA ZA NENADMAŠAN DOMAĆI RUČAK: Ćufte u bijelom umaku!

Autor: Zlatko Govedić

Obožavat ćete ovaj recept!

Sastojci za ćufte:

500 g mljevenog mesa

2 jajeta

1 naribana glavica luka

sol

suhi začin




mljevena ljuta paprika

češnjak u granulama

papar




2 kriške kruha (prethodno potopljenog u mlijeko)

2 žlice krušnih mrvica

svježi peršin

Sastojci za umak:

1 glavica luka

2 žlice brašna

200 ml goveđeg bouillona (bujona)

2 žlice kiselog vrhnja

200 ml vrhnja za kuhanje

vlasac

AROMATIČAN SPOJ: Mak i naranče u kockama s glazuorm od marelice!

Priprema:

Sve sastojke sjedinite prvo žlicom, a potom i rukom. Začinite po ukusu. Napravite loptice i poredajte ih na pouljen tanjur. Pržite ih na umjerenoj temperaturi, sa svih strana.

Umak napravite u istoj tavi gdje ste pržili ćufte.

Dodajte luk, propržite, smanjite temperaturu i dodajte dvije žlice brašna: Promiješajte pa dodajte bujon.

Kuhajte nekoliko minuta, dodajte kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Po želji dodajte vlasac.

Vratite ispržene ćufte i kuhajte s umakom 10-ak minuta.

Izvor: Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.