
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Obožavat ćete ovaj recept!
Sastojci za ćufte:
500 g mljevenog mesa
2 jajeta
1 naribana glavica luka
sol
suhi začin
mljevena ljuta paprika
češnjak u granulama
papar
2 kriške kruha (prethodno potopljenog u mlijeko)
2 žlice krušnih mrvica
svježi peršin
Sastojci za umak:
1 glavica luka
2 žlice brašna
200 ml goveđeg bouillona (bujona)
2 žlice kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
vlasac
AROMATIČAN SPOJ: Mak i naranče u kockama s glazuorm od marelice!
Priprema:
Sve sastojke sjedinite prvo žlicom, a potom i rukom. Začinite po ukusu. Napravite loptice i poredajte ih na pouljen tanjur. Pržite ih na umjerenoj temperaturi, sa svih strana.
Umak napravite u istoj tavi gdje ste pržili ćufte.
Dodajte luk, propržite, smanjite temperaturu i dodajte dvije žlice brašna: Promiješajte pa dodajte bujon.
Kuhajte nekoliko minuta, dodajte kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Po želji dodajte vlasac.
Vratite ispržene ćufte i kuhajte s umakom 10-ak minuta.
Izvor: Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!