Pinterest

SAVRŠEN UKUS I EGZOTIČAN OKUS: Obožavat ćete ovu snježnobijelu roladu

Autor: Z.G./Dnevno.hr

I slastica može odisati elegancijom! Zato pripremite ovu snježnobijelu roladu s bobičastim voćem i kremom od vanilije te se prepustite uživanju u nezamjenjivim zalogajima jednostavnog deserta.

Sastojci:

  • 6 bjelanjaka
  • 200 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 žličica limunova soka ili bijelog oct
  • 1 žlica Gussnela Dolcela

Sastojci za nadjev:

  • 1 šlag krema s okusom vanilije (Dolcela)
  • 125 ml mlijeka
  • 60 g sira Mascarponea
  • 150 g marelica iz kompota
  • 50 g bobičastog voća (borovnica, kupina, jagoda)

Priprema:

Bjelanjke miješajte električnom miješalicom da dobijete čvrsti snijeg.


Neprekidno miksajući, pomalo dodajte vanilin šećer u prahu. Na kraju umiješajte limunov sok i Gussnel.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C 20-25 minuta. Biskvit ohladite na papiru.

Hladnom mlijeku dodajte prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom dok krema ne postane gusta, pa dodajte mascarpone i još kratko izmiksajte.

Biskvit preokrenite, maknite papir za pečenje i premažite ga kremom po cijeloj površini. Po dužini na jednom dijelu složite marelice narezane na polovice i bobičasto voće te od te strane savijte u roladu. Roladu ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se stisne.

Posluživanje Ohlađenu roladu pospite kokosovim brašnom, narežite i poslužite.

Inače, umjesto mlijeka, za pripremu kreme možete upotrijebiti slatko vrhnje i malo kokosova brašna ili kokosovo mlijeko. Na taj će način ova fina rolada dobiti i egzotični okus kokosa.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.