Pinterest

SAVRŠEN TRADICIONALNI RECEPT: Savijača od čvaraka i sira!

Autor: Zlatko Govedić

Čvarke inače obožavamo, a u kombinaciji s ovim sastojcima dobit ćete pravi turopoljski specijalitet.

Sastojci:

60 dag tankog tijesta za savijaču


30 dag čvaraka

25 dag svježeg kravljeg sira

1,5 dl kiselog vrhnja

2 jajeta

ulje

papar




sol

Sastojci za preljev:

2 dl kiselog vrhnja




1 jaje

naribani domaći suhi sir za posipanje

Priprema:

Čvarke sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite ih u dublju zdjelu, dodajte dobro ocijeđeni sir, jaja, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i izmiješajte.

Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite nadjev od čvaraka i sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno. Savijte u roladu i stavite u nauljeni lim.

To ponavljate dok ne potrošite i tijesto i nadjev.

Sve dobro namažite uljem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja i žlice ulja, pospite naribanim suhim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite je na komade po želji.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.