Shutterstock

SAVRŠEN LJETNI RUČAK: Zapečena tjestenina s umakom od graška!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovi njoki bit će pravo zadovoljstvo za sva vaša osjetila!

Sastojci:

  • 400 g njoka
  • 2 žlice maslaca
  • 100 g šunke
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 150 g graška
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu.

U tavi rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane.

U tavu stavite nasjeckani češnjak i vrhnje te ju vratite na vatru.

Dodajte parmezan, promiješajte, posolite i popaprite.

Dodajte njoke i polovinu graška i kuhajte 1 minutu na laganoj vatri.

Premjestite u posudu za pečenje i pecite dok se smjesa ne zgusne, oko 20 minuta.

Izvadite iz pećnice, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.