Pinterest

SAVRŠEN IZBOR ZA RUČAK: Piletina u mirisnom umaku s karameliziranim lukom!

Autor: Zlatko Govedić

Ovako spravljena piletina ostavlja dojam kao da je iz najboljeg pariškog restorana!

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja

1 veliki luk

2 žlice svježe majčine dušice (poljskog timijana)

2 režnja češnjaka

800 g pilećeg bijelog mesa




1/2 žlice sušenog origana

2 žlice brašna

1,5 šalica goveđe juhe (kocka)




1 šalica naribanog sira Gaude

svježi peršin

sol

papar

Priprema:

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte dvije žlice ulja. Dodajte luk isječen na trake i posolite, popaprite i stavite timijan. Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte, povremeno miješajući dok luk ne bude karameliziran; oko 25 minuta. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i kuhajte još minutu. Isključite i izvadite luk.

Obrišite tavu ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu isjeckanu na kockice, posolite, popaprite i stavite origano, a zatim dodajte brašno.

Zagrijte jednu žlicu ulja u istoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu juhu i vratite karamelizirani luk u tavu. Kada provri, smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuha, a juha malo ne ishlapi; otprilike 10 minuta. Dodajte sir Gaudu i pokrijte tavu poklopcem. Kuhajte dok se sir ne otopi.

Ukrasite peršinom prije posluživanja.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.