
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Ovako spravljena piletina ostavlja dojam kao da je iz najboljeg pariškog restorana!
Sastojci:
3 žlice maslinova ulja
1 veliki luk
2 žlice svježe majčine dušice (poljskog timijana)
2 režnja češnjaka
800 g pilećeg bijelog mesa
1/2 žlice sušenog origana
2 žlice brašna
1,5 šalica goveđe juhe (kocka)
1 šalica naribanog sira Gaude
svježi peršin
sol
papar
Priprema:
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte dvije žlice ulja. Dodajte luk isječen na trake i posolite, popaprite i stavite timijan. Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte, povremeno miješajući dok luk ne bude karameliziran; oko 25 minuta. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i kuhajte još minutu. Isključite i izvadite luk.
Obrišite tavu ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu isjeckanu na kockice, posolite, popaprite i stavite origano, a zatim dodajte brašno.
Zagrijte jednu žlicu ulja u istoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu juhu i vratite karamelizirani luk u tavu. Kada provri, smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuha, a juha malo ne ishlapi; otprilike 10 minuta. Dodajte sir Gaudu i pokrijte tavu poklopcem. Kuhajte dok se sir ne otopi.
Ukrasite peršinom prije posluživanja.
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Zapečene palačinke s malinama i sirom: Omiljena slastica na malo drugačiji način
Iskoristite vikend za pripremu domaćeg pekmeza od tri vrste voća
Pažljivo pripremljena punjena pureća prsa oduševit će svakog gosta