fbpx

ŠARAN IZ PEĆNICE: Zbog trika od tri minute bit će neodoljiv!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Šaran na rašljama mnogima je omiljeni način pripreme ove ribe, no svakako vrijedi isprobati i recept za šarana iz pećnice. Zbog trika od tri minute bit će neodoljivo ukusan!

Sastojci:

1 šaran (oko 1 kg)
500 g krumpira
200 g crvenog luka


40 ml ulja
sol

Priprema:

Ogulite i na kriške narežite krumpir, a luk na kolute. U posudu za pečenje stavite krumpir i pola količine luka, posolite, lagano pokapajte uljem i pecite na 180 °C 20 minuta. Očišćenog šarana posolite iznutra i izvana, zapecite na grill tavi sa svake strane 3 minute. Stavite ribu na krumpir i zajedno pecite još 20 minuta. Vruće pospite preostalim kolutima luka i poslužite.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.