
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Salata s grožđem i sirom je zdrav, lagan i zasitan međuobrok kojim ćete utažiti glad i ‘napuniti baterije’ između obroka, a možete ju poslužiti kao prilog ili predjelo.
Utažite glad između obroka!
Sastojci:
2 šalice crvenih ili zelenih zrna grožđa, prepolovljenih i očišćenih
1/2 šalice oraha, grubo nasjeckanih
1/2 šalice sira (npr. feta ili gorgonzola), izmrvljenog
4 šalice svježe oprane i narezane mješavine salate (npr. baby špinat, rukola i radič)
Za preljev:
3 žlice maslinova ulja
2 žlice balzamičnog octa
1 žlica meda
sol i papar po ukusu
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte grožđe, orahe, izmrvljeni sir i mješavinu zelene salate. U maloj posudi pripremite preljev. Pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, sol i papar. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Preljev prelijte preko salate i nježno promiješajte kako bi se svi sastojci obogatili preljevom. Poslužite odmah kao predjelo, prilog ili lagani međuobrok kojim ćete utažiti glad. Možete dodatno ukrasiti salatu s nekoliko oraha i komadićima sira.
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud