Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SADA JE PRAVO VRIJEME! Ovaj sok obnavlja cijelo tijelo, jača imunitet i štiti od bolesti
Kopriva je već počela nicati. Nađite čisto mjesto, daleko od prometa i uberite vrhove mlade koprive.
Sastojci:
1 l prokuhane vode
400 g svježih, mladih listova koprive
7 limuna
800 g smeđeg šećera
5 jušnih žlica livadskog meda
Priprema:
Listove koprive dobro operite. U posudu ulijte vodu i 5 limuna koje ste prethodno isjekli. Poklopite posudu i ostavite da odstoji 24 sata. Sljedeći dan dobro izgnječite sve sastojke, pa procijedite. Dodajte šećer i svježe iscijeđen sok od preostala 2 limuna.
Zagrijte smjesu do vrenja i ostavite 5 minuta da vrije, uz neprestano miješanje. Ako primijetite pjenu, uklonite je s površine. Med stavite na kraju kada se smjesa ohladi.
Ulijte u steriliziranu bocu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši