Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
SAD JE IDEALAN TRENUTAK DA GA NAPRAVITE! Savršen pekmez od samo tri sastojka
Marelice već mirišu na granama, miris i okus ove prefine voćke spojite u domaći pekmez i sačuvajte ga za hladne zimske dane.
Sastojci:
- 5 kilograma zrelih marelica
- 1,2 kg šećera
- 1 vrećica konzervansa
Priprema:
Očišćene marelice pomiješajte s malo šećera te dobro zgnječite rukama. Stavite da se kuhaju na laganoj vatri, uz povremeno miješanje.
Pekmez se kuha oko tri sata, a gotov je kada se povuče kuhačom i vidi dno posude. Na kraju dodajte konzervans i kuhajte još nekoliko minuta.
Kuhani pekmez ulijte u staklenke i poklopite. Okrenite staklenku naopako na nekoliko minuta kako bi se stvorio vakuum.
Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.