Screenshot/Youtube

RUČAK ZA PAMĆENJE: Slojevita musaka od mljevenog mesa, riže i zapečenih paprika!

Autor: Zlatko Govedić

Svi će vas pitati za recept za ovu pomalo drukčiju musaku.

Sastojci:

10 pečenih paprika

500 g mljevenog mesa

200 g kiselog vrhnja

4 jajeta

100 ml ulja

1 glavica luka

150 g riže

pola vezice peršinova lišća

1 žlica suhog začina

sol

papar

Priprema:

Operite i skuhajte rižu. Isjeckan luk izdinstajte na ulju pa dodajte mljeveno meso, rižu, začine i nasjeckano lišće peršina. Krčkajte 5 do 7 minuta.

Paprike ogulite i očistite od sjemenki. Vatrostalnu posudu ili pleh podmažite uljem, poredajte paprike, nadjev, umućena jaja i vrhnje (i njih malo začinite) pa opet papriku, nadjev, premaz od vrhnja i jaja i tako dok sve ne potrošite.

Na kraju treba da budu paprika i premaz od vrhnja.

Pecite na najjačoj temperaturi oko 30 minuta.

Kako se kuha ovo jelo, pogledajte ovdje.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.