Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Roštilj zimi? Zašto ne? Ove punjene pljeskavice ‘zovu vas’ da ih ispečete!
Kad jednom kušate ove pljeskavice, obične vam više neće biti zanimljive.
Sastojci:
- 50 dag mljevenog miješanog mesa
- 10 dag naribanog sira trapista
- 2 glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 kiseli krastavac
- 2 grančice peršinova lista
- 1 žlica senfa
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Češnjak i peršinov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, poparite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana.
Naribanu siru dodajte drugu polovicu nasjeckana češnjaka i peršinova lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte.
Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite.
Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene.
Pljeskavice poslužite s nasjeckanim lukom, ajvarom ili salatom po želji.