Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ROLANA BAKLAVA: Kolač koji nećete moći prestati jesti
Obožavat ćete ovu slasticu.
Sastojci:
tanke gotove kore
100 g oraha
50 g mljevenog keksa Plazma
50 g naribane čokolade
1 žlica griza
50 ml ulja
malo soka ili vode
Sastojci za sirup:
350 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 limuna
Ostali sastojci:
50 g maslaca
50 ml ulja
Priprema:
U zdjelu uspite mljevene orahe pa dodajte ulje, mljeveni keks, naribanu čokoladu, griz i malo soka ili vode. Sve dobro izjednačite.
Lim za pečenje podmažite mješavinom maslaca i ulja.
Na stolu raširite koru pa je premažite uljem i maslacem te dodajte odozgo još jednu. Nju premažite i na dno poredajte nekoliko žlica nadjeva. Oblikujte valjak pa uvijte s korom male smotuljke i poredajte ih u lim.
Škarama izrežite željene dužine, premažite uljem i pecite ih na 200 stupnjeva oko 30 minuta da lijepo porumene.
U lonac ulijte vodu, šećer i dodajte kolute limuna. Dodajte vanilin šećer i skuhajte sirup. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši