7dnevno

ROLANA BAKLAVA: Kolač koji nećete moći prestati jesti

Autor: 7dnevno

Obožavat ćete ovu slasticu.

Sastojci:

tanke gotove kore

100 g oraha

50 g mljevenog keksa Plazma

50 g naribane čokolade

1 žlica griza




50 ml ulja

malo soka ili vode

Sastojci za sirup:




350 g šećera

1 vanilin šećer

1/2 limuna

Ostali sastojci:

50 g maslaca

50 ml ulja

Priprema:

U zdjelu uspite mljevene orahe pa dodajte ulje, mljeveni keks, naribanu čokoladu, griz i malo soka ili vode. Sve dobro izjednačite.

Lim za pečenje podmažite mješavinom maslaca i ulja.

Na stolu raširite koru pa je premažite uljem i maslacem te dodajte odozgo još jednu. Nju premažite i na dno poredajte nekoliko žlica nadjeva. Oblikujte valjak pa uvijte s korom male smotuljke i poredajte ih u lim.

Škarama izrežite željene dužine, premažite uljem i pecite ih na 200 stupnjeva oko 30 minuta da lijepo porumene.

U lonac ulijte vodu, šećer i dodajte kolute limuna. Dodajte vanilin šećer i skuhajte sirup. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.