Pinterest

ROLADA S KEKSOM I KREMOM OD LJEŠNJAKA: Poslastica kojoj se jednostavno ne može odoljeti

Autor: Zlatko Govedić

Kada ispečete roladu, ohladite ju, pospite šećerom u prahu, isijecite i poslužite.

Sastojci za tijesto:

200 ml mlijeka

5 g suhog kvasca

1 žličica šećera

1/2 kg brašna

125 g margarina

sol

Sastojci za nadjev:

600 g mljevenog keksa

400 g kreme od lješnjaka

200 ml mlijeka

OVA JE TORTA NAJVEĆI HIT LJETA NA ODLASKU: Donosimo recept za najfiniji cheesecake s ginom! Priprema je jednostavna, a okus božanstven

Priprema:

U toplo mlijeko stavite kvasac i šećer pa ostavite da odstoji 10 minuta.

Dodajte pola mjere brašna i sve izmiješajte. Dodajte omekšali margarin, sol i ostatak brašna pa zamijesite mekano tijesto. Ostavite tijesto da odstoji oko sat vremena i naraste. Podijelite tijesto na dva dijela pa razvucite u pravokutnik, dimenzija 35 x 25 cm.

Pomiješajte keks i kremu od lješnjaka pa dodajte mlijeko i sve izmiješajte. Ako je previše gusto dodajte još mlijeka. Nanesite pola smjese, uvijte i stavite u podmazan pleh. Učinite isto i s drugim dijelom testa.

Ostavite da odstoji 20 minuta, premažite umućenim jajetom pa uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.

Kada se pećnica zagrijala, stavite roladu da se peče pa smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.