Pinterest

RIŽOTO S TELETINOM: Obrok koji uvijek pali!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Rižoto će biti idealan ako meso ne bude prežilavo te bude sitno nasjeckano.

Sastojci:

  • 40 dag teletine od plećke
  • 25 dag riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 dag šampinjona
  • 2 rajčice
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslac
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša.

Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu.

Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.