Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
RIŽOTO S GLJIVAMA: Klasično jelo s kojim nema greške
Rižoto s gljivama je klasično jelo s kojim nema greške. Donosimo recept koji će vas oduševiti!
Sastojci:
1 luk
2 velike žlice maslinova ulja
450 g gljiva (narezanih)
350 g riže
150 ml suhog bijelog vina
1 l povrtnog temeljca
25 g maslaca
3 žlice parmezana (svježe naribanog)
Priprema:
Na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovu ulju 10-ak minuta dok ne bude mekan i karameliziran. Pojačajte vatru i dodajte gljive. Pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe. U tavu dodajte rižu i dobro izmiješajte, sve dok riža ne počne upijati ulje.
Dodajte vino i neprestano miješajte, sve dok se vino ne upije i dok napola ne ispari. Za to vrijeme lagano kuhajte povrtni temeljac, a u rižu dodavajte po malo povrtnog temeljca.
Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac na isti način, stalno miješajući, sve dok ga ne potrošite i dok riža ne omekša. Maknite posudu s vatre, umiješajte maslac i parmezan te poslužite vruće.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle